DSC_7769.jpg

Τα καλύτερα tips για να σχεδιάσετε τον φωτισμό του γάμου σας, οπως οι επαγγελματίες

Η φωτογραφία είναι φως. Πράγματι. Αν το σκεφτείτε, πραγματικά δεν υπάρχει φωτογραφία χωρίς φως, οπότε είναι σημαντικό να του δώσετε λίγη παραπάνω σημασία. Ο όμορφος, μελετημένος φωτισμός είναι απολύτως απαραίτητος για τις φωτογραφίες του γάμου σας. Ειλικρινά, είναι τόσο σημαντικό για να έχετε μια εκπληκτική λήψη,  όσο η φωτογραφική μηχανή.

 

Έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τον φωτισμό στον γάμο σας όπως το κάνουν οι επαγγελματίες. Μετά από αυτό, θα είστε μερικά βήματα πιο κοντά στην τέλεια συλλογή από αναμνήσεις του γάμου σας.

 

ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

 

Αν ο DJ φέρνει τα δικά του φώτα, γιατί να μην ζητήσετε ένα λευκό προβολέα για τον πρώτο σας χορό. Ξέρουμε πως ακούγεται πολύ γλυκό , αλλά σκεφτείτε το , η δραματικότητα και η θεατρικότητά του, δημιουργούν εκπληκτικές φωτογραφίες. Α, και λατρεύουμε τα «εφέ καπνού». Αυτός ο τέλειος συνδυασμός προβολέων και καπνού είναι ό,τι χρειάζεστε για τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από τον γάμο σας.

DSC_7769.jpg

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΦΩΤΑ

 

Ρωτήστε τον τεχνικό φωτισμού ή τον DJ που σας φέρνει τον φωτισμό να αποφύγει τα ροζ, κόκκινο, μπλε και μοβ φώτα στα πρόσωπα (εκτός αν θέλετε να είστε κάπως πολύχρωμοι). Ρωτήστε αν είναι δυνατόν να έχετε λευκό ή ζεστό φωτισμό, τουλάχιστον έως ότου ο φωτογράφος και ο βιντεογράφος σας τελειώσουν τη δουλειά τους. Στη συνέχεια, ο DJ σας μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μωβ φώτα που του αρέσουν ... Αυτό μας βοηθά να πετύχουμε τις ρομαντικές φωτογραφίες που επιθυμείτε. Δείτε αυτό το παράδειγμα του πώς ο κακός φωτισμός μπορεί να φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων. Ούτε τα φλας δεν μπορούν να βγάλουν το πράσινο από το πρόσωπα.

243471390_240833264765990_738370242133919787_n.jpg

Ο έγχρωμος φωτισμός φαίνεται είναι υπέροχος για την ατμόσφαιρα, αλλά είναι πολύ άσχημος στα πρόσωπα.

DSC_7734.jpg

ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ

 

Αν θέλετε τα επίσημα οικογενειακά πορτρέτα σας μπροστά απότον υπέροχο χώρο του γάμου σας στις 3 το μεσημέρι με τον ήλιο να βρίσκεται ψηλά στον ουρανό, θα κλείνετε τα μάτια στις φωτογραφίες σας. Και αυτό θα ήταν πολύ κρίμα.

 

Λάβετε υπόψη την κατεύθυνση του ήλιου όταν κάνετε την αναζήτηση της τοποθεσίας του γάμου σας στον χώρο σας. Μπορεί να κάνετε τις οικογενειακές φωτογραφίες σας κάπου με λίγη σκιά ή για να ζητήσετε από όλους να φορέσουν γυαλιά ηλίου (αυτό μπορεί να κάνει  διασκεδαστικές φωτογραφίες!). Όταν πρόκειται για πορτρέτα νύφης και γαμπρού, εμπιστευτείτε τον φωτογράφο σας σε αυτό. Αυτός ή αυτή θα γνωρίζει όλες τις καλύτερες εναλλακτικές τοποθεσίες, τις πιο κολακευτικές γωνίες και πού μπορεί να βρεθεί το πιο όμορφο φως. Μεταξύ μας, αυτό είναι συνήθως στη σκιά, όταν ο ήλιος είναι χαμηλά στον ουρανό ή σε εσωτερικούς χώρους σε δωμάτια με μεγάλο παράθυρο.

Melikidou-4345.jpg

ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

 

Ορισμένοι χώροι, ιδιαίτερα οι όμορφοι παλιοί πύργοι, μπορούν να έχουν σχεδόν τα πάντα ... εκτός από  "αυτό το μεγάλο παράθυρο που αφήνει να μπει πολύ φως". Όταν επιλέγετε σε ποιο δωμάτιο θα ετοιμαστείτε, επιλέξτε ένα που ταιριάζει στο στυλ της φωτογραφίας που θα θέλατε. Τα δωμάτια με μικρότερα παράθυρα τείνουν να δίνουν έναν πιο σκοτεινό και μουντό τόνο στις φωτογραφίες σας. Και τα δωμάτια με μεγάλα παράθυρα ή πολλά μεγάλα παράθυρα δίνουν έναν φωτεινό και λαμπερό τόνο στις φωτογραφίες σας.

DSC_3306.jpg
DSC_6937.jpg

Η ΧΡΥΣΗ ΩΡΑ

 

Θέλετε αυτό το μαγικό, ρομαντικό χρυσό φως για τα πορτρέτα σας; Ελέγξτε τι ώρα δύει ο ήλιος. Τον Ιούνιο, ο ήλιος δύει πολύ αργά, οπουδήποτε μεταξύ 8.30μμ και 9μμ ανάλογα με το πού βρίσκεστε.

 

Η «χρυσή ώρα», όπως την ονομάζουν συχνά οι φωτογράφοι. Σε γενικές γραμμές, η χρυσή ώρα είναι η πρώτη ώρα φωτός μετά την ανατολή του ηλίου και η τελευταία ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα. Έτσι, αν θα σας άρεσαν μερικά ρομαντικά απαλά πορτρέτα (όπως αυτό παρακάτω) ξεκινήστε 2 ώρες περίπου πριν από την δύση του ήλιου.

DSC_3772.jpg

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

 

Ο φωτισμός είναι ένα ουσιαστικό μέρος κάθε φωτογράφησης γάμου,για αυτό ενημερώστε τον φωτογράφο σας. Όταν αποφασίσετε τη διάθεση και τον φωτισμό για τον χώρο του γάμου σας, ενημερώστε τον φωτογράφο σας, ώστε αυτός (και η ομάδα τους) να είναι σε θέση να φέρουν όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν τη φωτογραφία γάμου που ονειρευόσασταν. Η επικοινωνία είναι σημαντική για έναν καλό γάμο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για καλές φωτογραφίες γάμου!